ZASNEŽEN GOZDIČEK
Sestavine:
- 230 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 180 g jajčnega rumenjaka
- 50 g čokolade v prahu
- 200 g moke
- 50 ml mleka
- 10 g pecilnega praška
- 1/2 žličke vinskega kamna
- 100 g sladkorja
- 220 g jajčnih beljakov
- 1 žličko arome gozdni sadeži
- smetano za stepanje
- zeleno barvo v gelu
- sladkor odporen na vlago
- Royal icing (beljak in sladkor)
Postopek:
Zmiksamo maslo in sladkor v prahu, dokler ne dobimo mehke mase. Dodamo rumenjake in postopoma dodajamo čokolado v prahu, ki smo jo stopili v toplem mleku. Dobro premešamo in dodamo moko kateri smo primešali pecilni prašek in vinski kamen. Posebej stepite beljake s sladkorjem in jih nato vmešajte v ostalo maso ter dodajte še aromo.
Vlijte v pekač ø 26 cm in pecite pri 160°C, cca 40 minut.
Ohlajen biskvit napolnite s stepeno sladko smetano ali kremo po vaših željah.
Vaši torti dodajte še smrekice, ki ste jih naredili z royal icingom, kateremu ste dodali zeleno barvo.
Okrasite drevesa s sladkornimi dekoracijami - perlicami in potresite s sladkorjem v prahu obstojnem na vlago.
Pa DOBER TEK !