Zasnežen gozdiček

ZASNEŽEN GOZDIČEK

Sestavine:

  • 230 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 180 g jajčnega rumenjaka
  • 50 g čokolade v prahu
  • 200 g moke
  • 50 ml mleka
  • 10 g pecilnega praška
  • 1/2 žličke vinskega kamna
  • 100 g sladkorja
  • 220 g jajčnih beljakov
  • 1 žličko arome gozdni sadeži

  • smetano za stepanje
  • zeleno barvo v gelu
  • sladkor odporen na vlago
  • Royal icing (beljak in sladkor)

Postopek:

Zmiksamo maslo in sladkor v prahu, dokler ne dobimo mehke mase. Dodamo rumenjake in postopoma dodajamo čokolado v prahu, ki smo jo stopili v toplem mleku. Dobro premešamo in dodamo moko kateri smo primešali pecilni prašek in vinski kamen. Posebej stepite beljake s sladkorjem in jih nato vmešajte v ostalo maso ter dodajte še aromo.
Vlijte v pekač ø 26 cm in pecite pri 160°C, cca 40 minut.
Ohlajen biskvit napolnite s stepeno sladko smetano ali kremo po vaših željah.

Vaši torti dodajte še smrekice, ki ste jih naredili z royal icingom, kateremu ste dodali zeleno barvo.

Okrasite drevesa s sladkornimi dekoracijami - perlicami in potresite s sladkorjem v prahu obstojnem na vlago.

Pa DOBER TEK !