Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.missdolce.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje VEMkam d.o.o., Kampel 81, 6000 Koper (v nadaljevanju ponudnik). Spletna trgovina www.missdolce.si (v nadaljevanju spletna trgovina) je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje VEMkam d.o.o. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini www.missdolce.si.

Ponudnik in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne trgovine s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve spletne trgovine ima uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku, ki ga določi pri registraciji. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Podjetje VEMkam  d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani www.missdolce.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Splošne informacije - osnovni podatki o podjetju

S spletno stranjo www.missdolce.si upravlja podjetje

VEMkam d.o.o.

Kampel 81

6000 Koper

Slovenija

Davčni zavezanec: DA

Davčna številka: SI31771882

Matična št: 2320193

Datum vpisa v sodni register 16. 8. 2007, registrirano pri okrožnem sodišču v Kopru.

TRR odprt pri Banki Intesa Sanpaolo d.d. : IBAN SI56 10100 004 3747189

SKD: G46.190  Nespecializirano posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov

Kontaktni podatki:

Mobilna številka: +386 40 818 392

E-mail:info@missdolce.si

Poslovna enota in osebni prevzemi:

Trgovina Miss Dolce

Beblerjeva 2b

6000 Koper

Slovenija

Delovni čas:

od ponedeljka do petka: od 9. - 17. ure

sobota: od 9. - 12. ure (v mesecih julij in avgust ZAPRTO)

nedelja in prazniki: ZAPRTO

Delovni čas spletne trgovine  www.missdolce.si : non stop 

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • - podatki o identiteti prodajalca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
 • - kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem  (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • - informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • - informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • - način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • - informacije o načinu plačila;
 • - podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • - informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • - informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • - informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi prodajalca za stike z uporabniki.

 

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo 22 % ali 9,5 % DDV.  Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Missdolce.si in se lahko razlikujejo od cen na drugih prodajnih mestih.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in so časovno omejene. V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, ali naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Kode za popust se med seboj ne seštevajo in ne veljajo na izdelke v akciji, razen v kolikor je to navedeno drugače. Kode niso uporabne pri nakupu darilnih bonov in na nekatere blagovne znamke.

 

Naročanje

Kupec lahko odda svoje naročilo:

 1. Po e-pošti (info@missdolce.si)
 2. Preko telefona (040 818392)
 3. Preko spletne trgovine (www.missdolce.si)

1) Naročanje preko e-pošte  info@missdolce.si

Naročila preko e-pošte morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti info@missdolce.si .

2) Naročanje preko telefona 00386 40 818 392  je možno od ponedeljka do petka (med 9.00 in 17.00 uro)

Naročila preko telefona morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana v roku 24 ur (v kolikor je blago na zalogi pri prodajalcu). V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v čimkrajšem možnem času preko telefona ali pa e-maila info@missdolce.si

3) Naročanje v spletni trgovini www.missdolce.si:

Naročanje preko spletne trgovine je možno 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

TEHNIČNI POSTOPEK ZA SKLENITEV POGODBE

Postopek naročanja

Uporabnik lahko preko definiranih kategorij ali s pomočjo lupe (kamor vpiše naziv izdelka) poišče ustrezen izdelek. Ko klikne na izdelek, se mu odpre nov zavihek, kjer je na voljo kratek opis, lastnosti izdelka, tehnične lastnosti in rok dobave. Na voljo je tudi več slik in v nekaterih primerih tudi videoposnetek.

Kupec izbere artikel, ki ga želi kupiti tako, da izbere njegove lastnosti (velikost, količino itd…). S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« doda artikel v košarico in prikaže se mu sporočilo o uspešno dodanem izdelku v košarico, ter opcija »POGLEJ KOŠARICO«, kjer si lahko ogleda izdelke v košarici in spremeni količine oz. odstrani izdelke iz košarice, ter »NADALJUJ Z NAKUPOVANJEM« . Kupec lahko nato nadaljuje nakupovanje ali pa ostane na tem zavihku in nakup zaključi in izbere "NA BLAGAJNO".
S klikom na kvadratek »NA BLAGAJNO« se odpre novo okno »PODATKI ZA RAČUN« , kjer se ima registriran uporabnik možnost prijaviti ali pa nadaljevati nakup brez prijave in registracije. Izpolne vsa polja “Podatki ta račun” , "tip dostave" , kjer s klikom izbere osebni prevzem oz. dostava po pošti , "Podatki za dostavo" izpolni v primeru, da je željena dostava na drugi naslov in  s klikom izbere "način plačila".  Z izpolnjenimi pojmi kupec izbere desno spodaj rdeč kvadratek "NADALJUJ".  Ponovno ima vpogled v povzetek naročila, kjer so navedene cene, količine in naziv izdelkov, ki jih kupec želi kupiti.  Kupec lahko sedaj doda tudi KODO za popust v kolikor jo ima in s klikom na "vnos kupona" potrdi kodo, po opravljeni aktivaciji kupona se aktivira ustrezni popust.   S klikom na kvadratek levo spodaj (pod obračunom) in označitvijo s kljukico "Naročilo z obveznostjo plačila. Seznanjen sem in se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja "sprejmete pogoje in nato lahko vaše naročilo zaključite s klikom na  gumb »ZAKLJUČI NAROČILO« .  Na ekranu se izpiše obvestilo o uspešno poslanem sporočilu - naročilu: "Zahvaljujemo se vam za oddano naročilo. Na elektronski naslov boste prejeli potrdilo o naročilu." Kupec preko elektronske pošte prejme potrdilo o uspešno oddanem naročilu.  Kupec lahko v primeru, da bi še vedno rad nakupoval oz. nekaj spremenil v košarici preden zaključi naročilo izbere "NAZAJ" in košarico popravi, nato ponovi postopek do zaključka naročila. 

Prodajalec takoj oziroma najkasneje v roku 72 ur pregleda oddano naročilo. V primeru kakršnih koli sprememb, nepravilnosti ali nedobavljivosti blaga, vas bomo takoj obvestili in z vami poskušali najti ustrezno rešitev. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Če je kupec izbral plačilo po povzetju ali plačilo prek Paypala, se naročeno blago zapakira in preko dostavne službe pošlje kupcu. V paket se priloži račun.  Naročilo dobi status “Nakup zaključen”.

Če je kupec izbral “Bančno nakazilo”, kupec prejme potrditveni mail z vsemi potrebnimi informacijami  za izvedbo bančne transakcije. Po prejemu nakazila, se naročeno blago zapakira in preda v dostavo takoj po prejemu sredstev na TRR prodajalca. V paket se priloži račun. 

Če je kupec izbral opcijo “Osebni prevzem”, lahko naročilo poravna tudi ob prevzemu ali pa uporabi eno od zgoraj opisanih možnosti plačila “PayPal” ali “Bančno nakazilo”. Ko je blago pripravljeno na prevzem, se kupca obvesti - prejme obvestilo, da je naročeno blago pripravljeno na prevzem.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila, kjer si lahko ogleda tudi podrobnosti naročila. V primeru nedobavljivosti naročenega blaga, prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času preko elektronskega sporočila oziroma preko telefona.

Prodajalec uporabniku, ki kupi izdelek iz  spletne trgovine www.missdolce.si, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku trgovca in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina www.missdolce.si  si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor je kupec naročilo že plačal, se mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave povrne v roku 2 delovnih dni.

Plačilne metode

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo preko sistema PayPal 
 • Plačilo po povzetju 
 • Plačilo na prodajnem mestu - osebni dvig


Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti ponudnika. Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir) z razčlenjenimi stroški. Račun bo kupcu poslan znotraj paketa z naročenimi izdelki.

Način dostave in stroški dostave


Ponudnik omogoča naslednje načine dostave:

 • Paketna dostava – na vpisani naslov za dostavo bomo poslali paket z naročenimi izdelki in računom.
 • Osebni prevzem na sedežu podjetja – po predhodnem dogovoru se naročene izdelke lahko prevzame na sedežu podjetja

Način dostave se izbere med postopkom naročila. Blago, ki je na zalogi dostavimo v 1 – 3 dneh. Če blaga ni na zalogi, se lahko čas dostave podaljša za nedoločen čas (običajno do 30 dni).

Po oddanem naročilu vas lahko pokliče spletni administrator, ki vam bo sporočil točen datum dostave. Ponudnik lahko iz kakršnega koli razloga stornira naročilo, v kolikor ni v stanju dobaviti izdelka po ceni ki je bila navedena ob oddanem naročilu. O storniranem naročilu ponudnik obvesti stranko po elektronski pošti.

Strošek poštnine za Slovenijo znaša 3,50 € z DDV. Pri nakupu nad 60,00 € je poštnina brezplačna.

Strošek poštnine v države EU znaša 10,oo eur z DDV ne glede na vrednost naročila.

Strošek plačila blaga ob prevzemu  (po povzetju) je 1,00 eur z DDV. 

Morebitne stroške povizije ob prevzemu pošiljke krije kupec sam. 

Izdelki bodo dostavljeni preko kurirja GLS , ki večino paketov dostavijo že naslednji delovni dan po obvestilu o odpremi – česar pa vam ne moremo 100% zagotoviti (pogodbeno se GLS zavezuje dostaviti blago v 3 delovnih dnevih). Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vašem najbližjem paketomatu, oziroma se za termin in kraj dostave dogovorite preko njihove spletne strani, ko dobite obvestilo o oddanem paketu ali s kurirjem – dostavljalcem kar po telefonu.

Naročene izdelke lahko prevzamete tudi osebno v naši poslovalnici Trgovina Miss Dolce Koper, Beblerjeva ulica 2b, KOPER po predhodni potrditvi s strani trgovine, da je naročilo sprejeto in blago pripravljeno na prevzem. V tem primeru se stroški transporta in obdelave ne zaračunajo.

V primeru izrednih dimenzij in velike teže tovora, ter drugih morebitnih izrednih okoliščin, si pridržujemo pravico izbire ustreznega kurirja. Izbira dostavne službe je odvisna od velikosti in teže paketa, kraja dostave, izbranega načina plačila in vrednosti naročenega blaga.

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni. V nasprotnem primeru, bomo z vašim soglasjem naročilo preklicali in prejeli boste elektronsko pošto s preklicom naročila.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Za izdelke, ki so objavljeni na spletni strani www.missdolce.si, je praviloma rok dobave označen. V kolikor dobavni rok ni označen, bo stranka po oddanem naročilu prejela informaciji o dobavljivosti naročenega izdelka. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnikpri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz 7.odstavka 43.d člena tega zakona.

V primeru odstopa od pogodbe, podjetje nemudoma oz. najpozeje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrne vsa prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno ugodnejša standardna pošiljka, ki jo pošilja podjetje.

Prosimo, da sta izdelek in njegova embalaža (če jo ta ima) nepoškodovana, brez vidnih znakov uporabe, z nepoškodovanimi etiketami in morebitnimi spremnimi dokumenti (npr. navodila za uporabo, certifikati, garancijski listi, ipd.), v nespremenjeni količini in priloženim ter izpolnjenim obrazcem o odstopu od pogodbe. Izdelek vrnite na naslov: TRGOVINA MISS Dolce, Beblerjeva ulica 2b, 6000 KOPER.

Za dodatne informacije in pojasnila nam pištine na naš e-naslov info@missdolce.si  ali pokličite po telefonu 040818392.

OBRAZEC O ODSTOPU OD POGODBE  je na voljo  TUKAJ.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenjega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen, če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Razen, če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da si artikel lahko ogledate in če vam ne ustreza, ali da so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ker želimo, da je ta postopek kar se da kratek in brez zapletov vas prosimo, da ste po nakupu na daljavo pozorni na to da:

 1. Previdno odpirate embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler ne boste v celoti prepričani, da vam artikel ustreza,
 2. Nepazljivo odstranjevanje etiket lahko povzroči poškodbe na izdelku,
 3. Artikli na katerih so vidne sledi uporabe  niso več primerni za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečni oz. neuporabni za vrnitev v prodajo.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 040 818392.

Odstop od pogodbe in možnost vračila, poleg ostalih primerov, ki so izrecno našteti v Zakonu o varstvu potrošnikov, ne velja za:

 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu hitro poteče rok uporabe,
  • za programsko opremo, avdio in video nosilce, če je kupec odprl varnostni pečat,
  • za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.
  • za živilske izdelke, ki niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov (npr. če je kupec izdelek po dostavi odprl)
  • za izdelke, narejene po naročilu (personalizirani izdelki ipd.) oz. za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam
  • za blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo povezano z drugimi predmeti

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil.

Če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega ravnanja ali vzdrževanja. Če se izdelek po pranju po navodilih označenih na izdelku, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi, pranje v pomivalnem stroju, kjer je to odsvetovano) plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno na naslov VEMkam d.o.o., Kampel 81,  6000 Koper, ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun v zakonsko določenem roku.

OBRAZEC ZA REKLAMACIJO; VRAČILO ALI ZAMENJAVO BLAGA  je na voljo TUKAJ.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Izdelke lahko kupec prevzame v trgovini Miss Dolce, Beblerjeva ulic 2b, 6000 KOPER v roku 3 mesecev.

POSTOPEK REKLAMACIJE

Reklamacija artikla je mogoče s predložitvijo računa ali izpolnjenega garancijskega lista.

 1. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, nam lahko pošljete OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ GARANCIJE  . Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@missdolce.si .
 2. V elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da bomo čim lažje reševali vašo reklamacijo. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek ter naslov)ter kontaktno številko, kamor vas bomo lahko obvestili o poteku reševanja reklamacije. Zaželjene so tudi fotografije
 3. Reklamirani izdelek je potrebno dostaviti na sedež podjetja VEMkam d.o.o., skupaj z računom in garancijskim listom. To lahko storite osebno ali preko dostavne službe. Prosimo vas, da izdelek zapakirate v primerno zaščitno embalažo, da bo prispel do nas nepoškodovan. Izdelku naj bo priložen račun in obrazec za vračilo blaga. Vaše podatke in opis napake izdelka vnesite na predpisani obrazec, ki vam bo poslan preko e-pošte.
 4. Ko bo izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo prispel na naslov podjetjaVEMkam d.o.o.,  ga bo pregledala oseba, ki je zadolžena in odgovorna za reklamacije. Glede na vsebino opisane napake ter glede na ugotovitve reklamacijskega pregleda, vas bomo v čim krajšem možnem času kontaktirali in vas seznanili z nadaljnjim postopkom. Reklamacijska služba vam tekom postopka lahko ponudi popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine vključno s stroški pošiljanja, ki so nastali ob naročilu.

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo. Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 7 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati.

 • Jedilne dekoracije (dekoracije iz sladkorja, čokolade) in izdelki iz krhkega testa (košarice, ladjice, listnate rolice, kornetki, bigne....)  se kljub trudu, da le te dodatno zaščitimo poškodujejo med dostavo zaradi same strukture le teh.  Poškodba le teh naj ne bi presegala 5% celotne količine, v  primeru poškodbe manj kot 5% se reklamacija glede na naravo izdelka ne upošteva v nasprotnem primeru se dogovorimo za ugodno rešitev reklamacije.

STVARNA NAPAKA IN GARANCIJA TER UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ TEGA NASLOVA

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov ( ZVPOt) .

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima.

Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

 OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE je na voljo TUKAJ

Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku.Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

GARANCIJA

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.

V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE GARANCIJE je na voljo TUKAJ.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje VEMkam d.o.o., Kampel 81, 6000 Koper se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. 

PRAVILNIK O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. Trgovina MISS DOLCE ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Trgovina MISS DOLCE bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami.

Na željo kupca bo prodajalec osebne podatke uporabljal za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Stranka mora v to privoliti in se lahko tudi kadarkoli premisli in odstopi, ter nas o tem obvesti po mailu info@missdolce.si .

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Trgovina Miss Dolce ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni v Trgovini Miss Dolce so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete Trgovini Miss dolce, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam vaših podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih spletnih mest na strani ne boste imeli dostopa. Uporabniki, ki se želijo odjaviti iz seznama prejemnikov novic, lahko pišejo na info@missdolce.si . Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah na info@missdolce.si .

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadarkoli dostopate na spletno stran Trgovine Miss Dolce, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki
Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, spletna stran www.missdolce.si  uporablja »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Na spletnem mestu se uporablja več različnih piškotkov za različne namene. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu, ki pa so anonimne in ne omogočajo sledenja posameznega identificiranega uporabnika. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki omogočajo anonimno sledenje informacij, na podlagi katerih lahko boljše prilagajamo naše oglaševanje vašim potrebam.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org .

Varnost

Trgovina Miss Dolce si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. 

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi Trgovec. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku prodajalca.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Mladoletne osebe in varstvo otrok

Trgovina Miss Dolce priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju.

Prodajalec v spletni trgovini Miss Dolce:

 • - ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.
 • - ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.
 • - brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Povezave do drugih spletnih strani

Spletne strani Trgovine MISS DOLCE lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno stran trgovine Miss Dolce si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas.

Kontaktna oseba: Vesna Madruša, telefon 040 818 392 ali na e-mail naslov info@missdolce.si .

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani missdolce.si . 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo ponudnik prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo kar se da hitro in sporazumno.

Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko 040/818392 ali po elektronski pošti info@missdolce.si .  V roku 5 delovnih dneh boste prejeli potrdilo, da smo prijeli pritožbo, ter obvestilo kako dolgo bo vaša pritožba obravnavana in vas bomo vseskozi obveščali o poteku postopka.

Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Kopru. Prodajalec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Za te splošne pogoje poslovanja in za vse spore med prodajalcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

S posebnim predpisom Evropske unije je od 15. 2. 2016 na ozemlju celotne EU vzpostavljen nov sistem za reševanje sporov povezanih s spletnimi nakupi, s pomočjo ODR spletne strani.

Podjetje VEMkam d.o.o. ima učinkovit sistem obravnavanja pritožb,  skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

V skladu z 32.členom ZIsRPS (obveščanje potrošnikov s strani ponudnikov), ponudnik podjetje VEMkam d.o.o., Kampel 81, 6000 Koper ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži, v skladu s tem zakonom.

V skladu s 4.odstavkom 32.člena ZIsRPS, objavljamo elektronsko povezavo na platformo (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL)

Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr .

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko zaloge izdelkov ali roki dobave spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno ažurirati podatkov, ki so objavljeni v otroški spletni trgovini. V takem primeru bomo uporabnika (kupca) obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali spremembo naročila.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke kurirski službi ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi oz. zavrniti poškodovani paket. Trgovec bo skupaj z dostavno službo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.missdolce.si  je v lasti podjetja VEMkam d.o.o., Kampel 81, 6000 Koper.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine www.missdolce.si , in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani www.missdolce.si . Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo Ponudniku sporoči preklic.

Splošni pogoji poslovanja so bili posodobljeni dne 15. 01. 20223

VEMkam d.o.o.

Kampel 81

6000 Koper