Strjenka z rdečimi sadeži

STRJENKA Z RDEČIMI SADEŽI

Sestavine:

  • 1liter smetane
  • 150g sladkorja
  • 20g želatine
  • 1 žličko vanilijeve arome

  • 375g rdečih sadežev (jagode, maline..)
  • 75g sladkorja
  • 15g želatine
  • 15g limoninega soka
  • 750g sveže smetane
  • 100 g sladkorja fondant - Decora + 15 g vode
  • 100g temne čokolade v ploščicah
  • maline za na vrh

Postopek:

Pripravite panakoto: zavrite smetano s sladkorjem, odstavite z ognja in dodajte vnaprej pripravljeno (namočeno) želatino in vanilijevo aromo. Zmes vlijemo v model - pekač ø 20 x višine 10 cm, katerega ste obložili s folijo in vstavite v zamrzovalnik za približno eno uro. Med tem pripravimo mousse: zmiksajte rdeče sadeže tako, da boste dobili sadni pire in s sladkorjem ga segrejte do T okoli 70 ° C. Dodamo limonin sok in vnaprej namočeno želatino. Dobro premešajte in pustite, da se zmes ohladi na sobno temperaturo. Nato stepite smetano in jo dodajte sladkemu sadnemu pireju. Zmes zlijete na panakoto in vse skupaj daste v zamrzovalnik počivat za en dan. Vzemite torto iz pekača tako, da prevrnete torto na pladenj - krožnik in odstranite folijo. Okrasite torto  sladkorjem, ki se ne topi, stopljeno čokolado in malinami.
Pa dober tek!