PRAZNIČNA TORTICA

Sestavine:
- 4 jajca
- 140g sladkorja
- 250g bele čokolade
- 60g masla
- 1 lonček navadnega jogurta
- 360g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 žličko kokosove arome oz. arome po želji
- sladkor v prahu, ki se ne topi
- sladkorno maso
- sladkorne dekoracije že pripravljene (zvezdice, perlice...)
Postopek:
Zmešajte jajca s sladkorjem, dokler zmes nekoliko naraste (nastane mehka in penasta). Dodajte čokolado in maslo (katero ste predhodno segreli, stopili in zmešali skupaj) in vse dobro premešajte. Dodajte jogurt, aromo in moko s pecilnim praškom, katero ste pred tem dobro presejali. Maso vlijte v namaščen pekač, premera 26 cm in pecite pri 170° C, približno 40 minut. Ko je pečena, pustimo torto, da se ohladi, potresemo jo s sladkorjem v prahu, prekrijemo s sladkorno maso in okrasimo z zvezdicami (primer: slika).
Preprosto, kajne?
Dober tek!